WELKOM,   Inloggen   |   Registreren Beursnieuws via RSS
Grafiek Nieuwe Steen InvestmentsNieuwe Steen Investments

NSI | NL0000292324
Euronext Amsterdam
3,550 EUR   0,001 EUR (0,03%)

Hoogste 12m: 4,847 EUR
Laagste 12m: 3,500 EUR
Beleg goedkoper met Lynx
Kosten order 3.000 EUR: 6,00 EUR
Toevoegen aan Mijn Selectie   Aandeel toevoegen aan Mijn selectie
Samenvatting Kerncijfers Insiders Analisten Nieuws Agenda Grafiek Koersen

Winkelcentrum 't Loon in Heerlen feestelijk heropend

Nieuws via RSS voor Nieuwe Steen Investments
13 februari 2012 10:10

 Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen is dit weekend op feestelijke wijze opnieuw in gebruik genomen. De afgelopen weken is met man en macht gewerkt om ’t Loon na de gedwongen sluiting van ruim 2 maanden, weer voor het publiek te kunnen openen. Zaterdag was het fraaie resultaat te zien, en verrichtte burgemeester Paul Depla in een confettiregen samen met 41 ondernemers de officiële openingshandeling.

Eerder was een bonte stoet van bewoners van Heerlen, inclusief tal van carnavalsverenigingen en onder muzikale begeleiding van de plaatselijke harmonie, van het centrum van de stad naar ‟t Loon getrokken. Het hele weekend vonden speciale activiteiten plaats om de opening luister bij te zetten. Dit heeft geresulteerd in een succesvolle heropening: het was zelden zo druk in het „Loon en de reacties waren zeer lovend.
De heropening volgt op een periode van keihard werken in goede samenwerking door alle betrokken, waaronder de Vereniging Van Eigenaren - waar NSI deel van uit maakt – en hun adviseurs, de gemeente Heerlen, de winkeliers en de betrokken aannemers.
Johan Buijs, CEO van NSI: “Ik ben daarbij vooral onder de indruk van de positieve energie en de veerkracht van de winkeliers, die in de drukste maand van het jaar hun deuren moesten sluiten en van onze eigen afdeling bouw- en ontwikkeling. Door keihard samen te werken is het gelukt ’t Loon heel snel weer open te laten gaan en er weer een prachtig winkelcentrum van te maken.”
Met de heropening van afgelopen zaterdag is de eerste fase van herstel succesvol afgerond. Op korte termijn zal een nader aanvullend onderzoek starten naar de oorzaak van de problemen. Verder wordt gestart met de herontwikkeling van het gesloopte deel van het winkelcentrum. Naar verwachting zal dit anderhalf tot twee jaar zal duren, waarna 't Loon - in een verbeterde versie - weer zijn volledige omvang zal hebben.
Achtergrond:
Begin december moest wegens mogelijk gevaar voor het winkelend publiek eerst een deel van winkelcentrum ‟t Loon (10 winkels) gesloten worden. Kort daarop besloot de gemeente Heerlen tot een gecontroleerde sloop van een deel van ‟t Loon. Naar aanleiding van het sluiten van winkelcentrum ‟t Loon heeft NSI eerder bekendgemaakt dat het een zeer beperkte impact op de financiële resultaten van de onderneming verwacht. Zowel in termen van de waarde van de vastgoedportfolio, als in termen van huurinkomsten vertegenwoordigt winkelcentrum ‟t Loon (in zijn geheel) slechts circa 1,5 procent van NSI.


« Terug naar alle persberichten