WELKOM,   Inloggen   |   Registreren Beursnieuws via RSS
Grafiek Agfa-GevaertAgfa-Gevaert

BRU: AGFB | BE0003755692
Euronext Brussel
3,690 EUR   (2,50%)
28 mei 2020 16:26

Kosten order 3.000 EUR: 2,90 EUR
Beleg goedkoper met DEGIRO Begin direct met beleggen bij DEGIRO* »
* Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Vandaag

3,560

3,690

12 maanden

2,900

4,920

Beleg goedkoper met DEGIRO
Kosten order 3.000 EUR: 2,90 EUR
Samenvatting Analisten Nieuws Agenda Insiders Grafiek Koersen

Agfa-Gevaert Groep begint exclusieve onderhandelingen voor de verkoop van een deel van haar HealthCare IT-activiteiten aan Dedalus Holding S.p.A. - Gereglementeerde informatie

Nieuws via RSS voor Agfa-Gevaert
02 december 2019 08:30

 Mortsel, België – 2 december 2019 – 8.30 uur CET

Zoals aangekondigd op 14 mei 2019, heeft de Raad van Bestuur beslist om binnen het kader van het transformatieproces van de Agfa-Gevaert Groep de verkoop van een deel van Agfa HealthCare te onderzoeken.

Vandaag kondigt de Agfa-Gevaert Groep aan dat met Dedalus Holding S.p.A.  exclusieve onderhandelingen opgestart zijn voor de verkoop van een deel van haar HealthCare IT-activiteiten (de “Business”). De Business bestaat uit de activiteiten op het vlak van Healthcare Information Solutions en Integrated Care, alsook de Imaging IT-activiteiten voor zover deze activiteiten nauw geïntegreerd zijn in Healthcare Information Solutions-activiteiten. Dit is vooral het geval in de DACH-regio, in Frankrijk en in Brazilië.

De voorgenomen transactie is onderworpen aan het gebruikelijke overleg met de werknemers, regulatoire goedkeuringen en opschortende voorwaarden. Verwacht wordt dat – volgend op een positieve afloop van de onderhandelingen – de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 afgerond zal zijn. Als gevolg van deze transactie zou Dedalus Holding S.p.A. 100% van de Business verwerven voor een enterprise value van 975 miljoen euro, aan te passen met de gebruikelijke correcties voor werkkapitaal en nettoschuld.

Christian Reinaudo, CEO van de Agfa-Gevaert Groep, zei: “Met de verwachte verkoop van de Business – die een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro genereert – zal een nieuwe mijlpaal in ons transformatieproces bereikt worden. We kijken uit naar deze belangrijke stap. We geloven dat de Business zich met Dedalus Holding S.p.A. als eigenaar verder zal ontwikkelen tot een toonaangevende pan-Europese speler in de HealthCare IT-markt. In de toekomst zal Agfa HealthCare zich concentreren op Imaging IT Solutions, voortbouwend op zijn strategie om bijzondere meerwaarde aan zijn klanten te bieden, met het Enterprise Imaging-platform als vlaggenschip. Het is onze ambitie om de omzet te doen groeien en om de EBITDA-marge geleidelijk op te trekken van het huidige mid-single digit percentage van de omzet naar double digit percentages.”


Deze aankondiging bevat voorkennis.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. De hoofdzetel en de moedermaatschappij van Agfa bevinden zich in Mortsel, België. Agfa-Gevaert realiseerde in 2018 een omzet van 2.247 miljoen euro. Contact: Viviane Dictus
Director Corporate Communication
tel. +32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Over Dedalus Dedalus, opgericht in 1990 in Firenze, is met meer dan 2.000 medewerkers, waarvan 1.200 in Italië, 550 in Frankrijk en teams in 25 landen, een internationale industriële groep in de software-industrie voor de gezondheidszorg, gespecialiseerd in het segment van diagnostische en klinische managementoplossingen (HCIS), huisartsen en eerstelijnszorgbeheer, interoperabiliteit en beheer van de volksgezondheid. In 2016 verwierf het European Private Equity Fund Ardian 60% van de Dedalus Groep, waardoor de internationale expansie van de Dedalus Groep werd gestimuleerd en de R&D-activiteiten, die nu uit meer dan 600 mensen bestaan, werden versterkt. Dedalus benut vandaag de volledige functionele dekking van alle ICT-behoeften van elk gezondheidszorgsysteem, niet beperkt tot zowel openbare als privéziekenhuissystemen. In de afgelopen drie jaar heeft Dedalus haar aanbod volledig vernieuwd, door zich te richten op de laatste stand van de techniek op het gebied van technologie en functionaliteiten om te anticiperen op de evolutie van de klinische praktijk die aan de basis ligt van het veranderingsmanagement van de verschillende gezondheidszorgsystemen die in veel landen hun organisaties heroverwegen. Met meer dan 130 miljoen euro aan inkomsten in Italië, meer dan 60 miljoen euro in Frankrijk en wereldwijd meer dan 210 miljoen euro, is Dedalus één van de belangrijkste spelers in de sector en heeft het een leidende positie in Europa.


Bijlage« Terug naar alle nieuwsberichten