WELKOM,   Inloggen   |   Registreren Beursnieuws via RSS
Grafiek AgeasAgeas

BRU: AGS | BE0974264930
Euronext Brussel
42,53 EUR   -0,56 EUR (-1,30%)
22 maart 2019

Kosten order 3.000 EUR: 3,14 EUR
Beleg goedkoper met DEGIRO Meer info aanvragen over DEGIRO »

Vandaag

42,34

43,20

12 maanden

37,52

47,19

Beleg goedkoper met DEGIRO
Kosten order 3.000 EUR: 3,14 EUR
Samenvatting Analisten Nieuws Agenda Insiders Grafiek Koersen

Fortisschikking bindend verklaard

Nieuws via RSS voor Ageas
13 juli 2018 19:30

Vandaag heeft het Gerechtshof te Amsterdam de Fortisschikking tussen Ageas, Stichting FORsettlement en de claimantenorganisaties (nl. de Vereniging van Effectenbezitters , Deminor, Stichting Investor Claims Against Fortis (SICAF) en Stichting FortisEffect) bindend verklaard.

Deze uitspraak betekent dat In aanmerking komende Aandeelhouders (personen die Fortis-aandelen in hun bezit hadden op eender welk tijdstip tussen het sluiten van de handel op 28 februari 2007 en het sluiten van de handel op 14 oktober 2008) recht hebben op compensatie voor de gebeurtenissen van 2007-2008, in ruil voor een volledige vrijwaring van aansprakelijkheid met betrekking tot deze gebeurtenissen, en in overeenstemming met de (andere) voorwaarden van de schikkingsovereenkomst.

Verdere praktische details over de schikking en de stappen die In aanmerking komende Aandeelhouders moeten ondernemen, worden aanstaande maandag 16 juli 2018 bekendgemaakt in een afzonderlijk persbericht en op FORsettlement.com .

In een reactie zei Bart De Smet, CEO van Ageas, het volgende over de uitspraak: "Wij zijn bijzonder verheugd over de uitspraak van het Gerechtshof. Zo kunnen we dit gedeelte van de Fortiserfenis eindelijk afsluiten, in het belang van alle voormalige Fortis-aandeelhouders, van Ageas en van zijn stakeholders. Dankzij deze schikking krijgen we onze strategische en financiële flexibiliteit volledig terug en kunnen we ons helemaal richten op onze kernactiviteit: verzekeringen."

Voor alle relevante informatie over de schikking en nadere berichten over de timing verwijzen we naar de specifieke website FORsettlement.com . Alle vragen over deze schikking kunnen ook worden verstuurd naar: forsettlement@computershare.com .

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. De onderneming biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas is succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen waar Ageas actief is, behoort deze tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 50.000 mensen en rapporteerde in 2017 een jaarlijks premie-inkomen van bijna EUR 34 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Pdf versie van het persberichtThis announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Ageas via GlobeNewswire

HUG#2205286


« Terug naar alle nieuwsberichten