WELKOM,   Inloggen   |   Registreren Beursnieuws via RSS
Grafiek Mohawk Industries IncMohawk Industries Inc

NYS: MHK | US6081901042
New York Stock Exchange
103,26 USD   (4,08%)
6 juli 2020

Kosten order 3.000 USD: 0,67 USD
Beleg goedkoper met DEGIRO Begin direct met beleggen bij DEGIRO* »
* Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Vandaag

100,51

103,65

12 maanden

56,62

156,60

Beleg goedkoper met DEGIRO
Kosten order 3.000 USD: 0,67 USD
Samenvatting Nieuws Insiders Grafiek Koersen

Mohawk Industries publiceert resultaten 3e kwartaal

Nieuws via RSS voor Mohawk Industries Inc
08 november 2019 00:18

CALHOUN, Ga., Nov. 08, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mohawk Industries, Inc. (NYSE: MHK) maakte vandaag een nettowinst over het derde kwartaal van 2019 bekend van $ 156 miljoen en een verwaterde winst per aandeel (WPA) van $ 2,15. De genormaliseerde nettowinst en WPA, exclusief kosten van herstructureringen, overnames en overige lasten, bedroegen respectievelijk $ 199 miljoen en $ 2,75. De netto-omzet over het derde kwartaal van 2019 bedroeg $ 2,5 miljard, oftewel een daling van 1,0%. Op basis van constante valutakoersen en dagen is de netto-omzet echter onveranderd gebleven. In het derde kwartaal van 2018 bedroeg de netto-omzet $ 2,5 miljard, de nettowinst $ 227 miljoen en de WPA $ 3,02, en kwamen de genormaliseerde nettowinst en WPA, exclusief kosten van herstructureringen, overnames en overige lasten, uit op $ 246 miljoen en $ 3,29.

Over de negen maanden tot en met 28 september 2019 bedroegen de nettowinst en WPA respectievelijk $ 480 miljoen en $ 6,61. De nettowinst en WPA exclusief kosten van herstructureringen, overnames en overige lasten bedroegen $ 564 miljoen en $ 7,77. De netto-omzet gedurende de eerste negen maanden van 2019 bleef onveranderd ten opzichte van het jaar ervoor op $ 7,5 miljard. Op basis van constante valutakoersen en dagen was dit een stijging van 3%. Over de periode van negen maanden tot en met 29 september 2018 bedroeg de netto-omzet $ 7,5 miljard, de nettowinst $ 632 miljoen en de WPA $ 8,42; exclusief kosten van herstructureringen, overname en overige lasten kwamen de nettowinst en WPA uit op $ 735 miljoen en $ 9,80.

Jeffrey S. Lorberbaum, voorzitter en CEO, zei het volgende over de resultaten van het derde kwartaal van Mohawk Industries: "Ons bedrijfsresultaat in het derde kwartaal was in lijn met de verwachtingen, maar toch zijn we niet tevreden over hoe we hebben gepresteerd. Zoals verwacht stonden onze Amerikaanse activiteiten deze periode voor de grootste uitdagingen, gezien de zwakke winkelvraag, de impact van LVT, een sterkere dollar en overtollige voorraden in de keramiekbranche. Trends op onze andere grote markten leverden aan kracht in, wat leidde tot hevigere concurrentie. We verwachten dat de huidige omstandigheden aanhouden en zullen onze strategieën indien nodig verder aanpassen.

"We boeken vooruitgang met veel initiatieven om onze bedrijfsvoering te verbeteren. De belangrijkste hiervan zijn het afstemmen van de keramiekproductie op de vraag in de VS, het herschikken van onze Noord-Amerikaanse tapijtactiviteiten, het optimaliseren van onze LVT-productie en het opvoeren van de productie in onze nieuwe fabrieken. Daarnaast betreden we nieuwe productcategorieën, introduceren we innovatieve productuitbreidingen en werken we aan de optimalisatie van onze recente overnames in Australië, Nieuw-Zeeland en Brazilië. We investeren meer in verkooppersoneel en marketing om onze marktpenetratie van nieuwe en bestaande producten te vergroten. We blijven onze activiteiten stroomlijnen om de efficiëntie te verbeteren, en maken gebruik van automatisering en procesverbeteringen om de kosten te verlagen. 

"Onze vrije kasstroom voor het kwartaal ligt hoger dan vorig jaar en onze balans is nog altijd solide. Sinds het begin van het derde kwartaal hebben we in het kader van ons aandelenopkoopprogramma zo'n $ 91 miljoen uitgegeven om ruim 740.000 aandelen in te kopen.

"Gedurende het kwartaal steeg de omzet van ons segment Global Ceramic met 3,5% (4% op basis van constante valutakoersen en dagen). De winstmarge van het segment bedroeg 9%, een daling ten opzichte van het jaar ervoor. Dit kwam voornamelijk door inflatie en een lager productietempo, wat gedeeltelijk door productiviteit werd gecompenseerd. Onze keramiekactiviteiten kampen wereldwijd met afzwakkende economieën, en de overcapaciteit in de branche leidt tot toenemende concurrentie. De Amerikaanse keramiekmarkt heeft te maken met een afname van de productmix, klanten die overstappen op LVT en overtollige voorraden. Onlangs legde de VS China invoerrechten van 104% op, en verdere antidumpingrechten lijken aanstaande. Onze verwachting is dat de Amerikaanse keramiekmarkt zwak blijft. We nemen daarom maatregelen om op verkoop- en kostenvlak verbeteringen door te voeren. Verder zijn we bezig ons assortiment steenlooks en gepolijste tegels uit te breiden, en komen we met aanvullende collecties met meer toegevoegde waarde. We starten met een beperkte introductie van onze nieuwe, eenvoudig te plaatsen keramiektegels. Begin volgend jaar zal dit breder worden getrokken. Voor onze porseleinen daktegels en dikke buitentegels zijn we nieuwe markten aan het ontwikkelen. Onze nieuwe werkbladenfabriek in Tennessee voert de productie op, processen en formuleringen worden verfijnd en nieuwe producten worden vervaardigd. Hoewel de Mexicaanse economie vertraagt, hebben we beter gepresteerd dan de branche door ons assortiment uit te breiden en klantenbestand te doen groeien. Dankzij onze hoogwaardige merknaam en ons toonaangevende assortiment presteren we bovengemiddeld op de Braziliaanse keramiekmarkt. Ook werken we aan een nieuwe porseleinlijn. In Europa zorgt een lagere vraag voor druk op de prijzen en verkrapping van de marge door toenemende verkoop van tegels in het lagere segment. We versterken ons aanbod in het hogere segment onze commerciële technische tegels, porseleinen platen en buitenproducten uit te breiden. Ons Russische keramiekbedrijf is marktleider en wint nog altijd marktaandeel dankzij ons nationale distributiesysteem, de filialen in eigen beheer en franchises, en de projectspecificatieteams.

"Gedurende het kwartaal daalde de omzet van het segment Flooring North America met 4%, bij een winstmarge van 8%. De bedrijfsinkomsten voor het segment daalden voornamelijk door een lager volume en lagere inflatie. Het segment is gereorganiseerd naar productcategorieën om onze verkoop-, product- en operationele strategieën en invulling hiervan te verbeteren. Polyestertapijten blijven marktaandeel winnen in een zwakke markt, waardoor onze totale productmix is afgenomen. We hebben de uitbreiding van het assortiment producten van gerecyclede polyestervezels voltooid, teneinde aanhoudende groei in deze categorie te ondersteunen. De herschikking van onze tapijtproductie voor woonhuizen zal in het vierde kwartaal grotendeels worden afgerond en een verbetering betekenen op het gebied van kosten, kwaliteit en service. We sluiten momenteel duurdere extrusie- en verffaciliteiten en consolideren de garen- en tuftwerkzaamheden. Door toenemende inzet van automatisering en het upgraden van bedrijfsmiddelen werken wij aan het verlagen van onze backing- en garenkosten. Onze commerciële activiteiten op de residentiële markt blijven bovengemiddeld presteren. De hoogste groeicijfers zijn daarbij voor tapijttegels en LVT. We werken momenteel aan het uitbreiden van onze verkooporganisatie en voeren de productie van tapijttegels op. LVT verkocht gedurende de periode beter dan alle andere categorieën, en er waren operationele verbeteringen op het gebied van productievolume, snelheid en kosten. In september hebben we een record gevestigd wat betreft de productie van niet-flexibel LVT; onze flexibele LVT-lijn draait op een niveau vergelijkbaar met onze Europese activiteiten. De omzet van vinyl blijft groeien dankzij de verbreding van onze positie in de kanalen voor appartementen en woningen. We hebben ons assortiment waterdicht laminaat uitgebreid en ook onze RevWood-collectie, met zijn superieure kras- en deukbestendigheid, geavanceerde visuals en meerwaarde, vertoont een stijgende lijn.

"Gedurende het kwartaal daalde de omzet van ons segment Flooring Rest of the World met 2% (stijging van 2,5% op constante basis). De winstmarge van het segment was 14% als gevolg van volumegroei en lagere inflatie die door prijs en productmix werden gecompenseerd. In een markt gekenmerkt door groeivertraging leverde het segment solide resultaten dankzij met name productinnovatie, kostenverbeteringen, nieuwe omzet en overnames. Onze nieuwe LVT-, vinyl-, laminaat- en tapijttegelactiviteiten boeken vooruitgang bij het bereiken van de verwachte niveaus. Onze laminaatproducten presteerden beter dan de markt dankzij het opgebouwde momentum van onze nieuwe premiumproducten en de verbetering van onze mix. De Signature-collectie, de nieuwe norm voor de meest realistische visuals en texturen, is inmiddels gelanceerd. Verder gaan wij onze technologie voor waterbestendigheid toepassen op de meeste van onze laminaatproducten. De uitbreiding van onze Russische laminaatactiviteiten verloopt naar verwachting, en onze omzet stijgt. Met de toename van onze LVT-productie breiden we ook onze verkooporganisatie uit, en komen we met nieuwe, niet-flexibele collecties die zijn voorzien van reliëf. We blijven onze lijnsnelheden, opbrengsten en formuleringen verbeteren, om zo de kosten te verlagen. Onze vinylactiviteiten zijn verbeterd nu onze nieuwe Russische fabriek de verkoop en het volume heeft verhoogd. Onze isolatieactiviteiten doen het goed, met volumes op historisch hoge niveaus en dalende verkoopprijzen en materiaalkosten. Onze paneelactiviteiten lopen terug, wat leidt tot een daling van onze prijzen en ons volume. Dit wordt gedeeltelijk gecompenseerd door de mix en materiaalkosten. In Australië en Nieuw-Zeeland is de integratie van onze overname grotendeels voltooid. Om onze positie te vergroten, werken we aan het upgraden van ons assortiment harde en zachte oppervlakken, investeren we in onze winkel- en commerciële verkoop, en hebben we faciliteiten met hoge kosten in Australië gesloten.

"We voorzien geen verandering in de huidige marktomstandigheden, en treffen maatregelen om onze activiteiten beter voor de toekomst te positioneren. We investeren meer in onze verkoop- en marketingorganisaties om onze productplaatsing te vergroten en nieuwe fabrieken beter te benutten. Onze nieuwe greenfieldprojecten zullen vooruitgang boeken naarmate de verkoop en kosten verbeteren. De huidige verbetering van onze LVT-productie zal worden gevolgd door verhoogde distributie. Onze keramiekactiviteiten in de VS en Europa kampen met minder marktvraag, en wij verlagen momenteel de voorraadniveaus, breiden het productaanbod uit en betreden nieuwe categorieën. De herstructurering van onze tapijtactiviteiten in de Verenigde Staten zal dit jaar grotendeels worden afgerond, wat een gunstige uitwerking zal hebben op onze kosten volgend jaar. Op grond van al deze overwegingen ligt onze WPA-richtlijn voor het vierde kwartaal van 2019 tussen de $ 2,13 en $ 2,23, exclusief eenmalige lasten.

"Volgend jaar profiteren onze activiteiten van de nieuwe producten, een hogere benutting van onze start-ups en van de kostenbesparingen die we in 2019 hebben doorgevoerd. Onze resultaten en balans zouden moeten verbeteren en solide kasmiddelen moeten genereren om te kunnen profiteren van toekomstige kansen. We beschikken over een sterk wereldwijd managementteam dat erop is gebrand onze resultaten te verbeteren en onze winstgevendheid op de lange termijn te optimaliseren. Waar nodig zullen wij onze bedrijfsstrategieën aan toekomstige omstandigheden aanpassen."

OVER MOHAWK INDUSTRIES
Mohawk Industries is de toonaangevende fabrikant van vloeren wereldwijd die producten ontwikkelt om woningen en commerciële ruimten te verbeteren. De verticaal geïntegreerde productie- en distributieprocessen van Mohawk bieden concurrentievoordelen bij de productie van tapijten, vloerkleden, keramische tegels, laminaat, en vloeren van hout, steen en vinyl. Onze toonaangevende innovatie heeft producten en technologieën opgeleverd die onze merken op de markt onderscheiden en voldoen aan alle eisen op het gebied van renovatie en nieuwbouw. Onze merken, waaronder American Olean, Daltile, Durkan, Eliane, Feltex, Godfrey Hirst, IVC, Karastan, Marazzi, Mohawk, Mohawk Group, Pergo, Quick-Step en Unilin, behoren tot de bekendste merken in de branche. In het afgelopen decennium is Mohawk gegroeid van een Amerikaanse tapijtfabrikant tot 's werelds grootste vloerbedrijf met activiteiten in Australië, Brazilië, Canada, Europa, India, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland en de Verenigde Staten.

Bepaalde uitspraken in de direct voorgaande paragrafen, met name uitspraken die anticiperen op toekomstige prestaties, potentiële klanten, groei- en bedrijfsstrategieën en vergelijkbare zaken, en uitspraken die de woorden "kunnen", "zouden", "geloven", "anticiperen", "verwachten" en "schatten" of vergelijkbare uitdrukkingen bevatten, zijn "toekomstgerichte uitspraken". Voor deze uitspraken roept Mohawk de bescherming van de veilige haven voor toekomstgerichte uitspraken in, zoals besloten in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995.  Er bestaat geen garantie ten aanzien van de nauwkeurigheid van toekomstgerichte uitspraken omdat deze zijn gebaseerd op uiteenlopende veronderstellingen die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. De volgende belangrijke factoren kunnen leiden tot afwijkende toekomstige resultaten: veranderingen in economische of industriële omstandigheden; concurrentie; inflatie en deflatie van grondstoffenprijzen en andere inputkosten; inflatie en deflatie in consumentenmarkten; energiekosten en -voorzieningen; timing en niveau van investeringsuitgaven; timing en implementatie van prijsverhogingen voor producten van de onderneming; kosten van bijzondere waardeverminderingen; integratie van overnames; internationale activiteiten; introductie van nieuwe producten; rationalisatie van bedrijfsvoering; belastingen en belastinghervorming; product- en andere claims; rechtszaken; en andere risico's genoemd in de SEC-rapporten en openbare aankondigingen van Mohawk.

Conferentiegesprek vrijdag 25 oktober 2019 om 11.00 uur Eastern Time
Het telefoonnummer is 1-800-603-9255 voor VS/Canada en 1-706-634-2294 voor internationaal/lokaal. ID-nummer conferentiegesprek 9847415. Een herhaling is beschikbaar tot 24 november 2019 door te bellen naar 1-855-859-2056 voor VS/lokale gesprekken en 1-404-537-3406 voor internationale/lokale gesprekken en door het identificatienummer 9847415 van het conferentiegesprek in te voeren.

        
MOHAWK INDUSTRIES, INC. AND SUBSIDIARIES       
(Unaudited)       
Condensed Consolidated Statement of Operations DataThree Months Ended Nine Months Ended
(Amounts in thousands, except per share data)September 28, 2019 September 29, 2018 September 28, 2019 September 29, 2018
        
Net sales$2,519,185  2,545,800   7,546,160  7,535,016 
Cost of sales 1,827,494  1,825,367   5,492,924  5,343,336 
Gross profit 691,691  720,433   2,053,236  2,191,680 
Selling, general and administrative expenses 451,471  433,189   1,380,826  1,309,730 
Operating income 240,220  287,244   672,410  881,950 
Interest expense 9,316  9,025   30,310  24,416 
Other (income) expense, net 52,713  706   45,929  6,794 
Earnings before income taxes 178,191  277,513   596,171  850,740 
Income tax expense 22,522  49,487   116,273  215,928 
Net earnings including noncontrolling interest 155,669  228,026   479,898  634,812 
Net income attributable to noncontrolling interest 151  1,013   354  2,447 
Net earnings attributable to Mohawk Industries, Inc.$155,518  227,013   479,544  632,365 
        
Basic earnings per share attributable to Mohawk Industries, Inc.       
Basic earnings per share attributable to Mohawk Industries, Inc.$2.16  3.03   6.63  8.46 
Weighted-average common shares outstanding - basic 72,106  74,603   72,302  74,599 
        
Diluted earnings per share attributable to Mohawk Industries, Inc.       
Diluted earnings per share attributable to Mohawk Industries, Inc.$2.15  3.02   6.61  8.42 
Weighted-average common shares outstanding - diluted 72,392  74,945   72,578  74,977 
        
        
Other Financial Information       
(Amounts in thousands)       
Net cash provided by operating activities$411,761  273,498   978,086  894,485 
Depreciation and amortization$144,920  132,972   422,693  382,673 
Capital expenditures$124,555  144,594   405,614  642,949 
        
Condensed Consolidated Balance Sheet Data       
(Amounts in thousands)       
     September 28, 2019 September 29, 2018
ASSETS       
Current assets:       
Cash and cash equivalents    $111,303  91,351 
Receivables, net     1,787,158  1,755,710 
Inventories     2,337,952  2,214,295 
Prepaid expenses and other current assets     491,367  487,114 
Total current assets     4,727,780  4,548,470 
Property, plant and equipment, net     4,600,630  4,586,236 
Right of use operating lease assets     334,083  - 
Goodwill     2,519,214  2,522,139 
Intangible assets, net     916,953  944,661 
Deferred income taxes and other non-current assets     294,102  399,420 
Total assets    $13,392,762  13,000,926 
LIABILITIES AND STOCKHOLDERS' EQUITY       
Current liabilities:       
Current portion of long-term debt and commercial paper    $1,273,158  1,333,853 
Accounts payable and accrued expenses     1,738,859  1,623,418 
Current operating lease liabilities     102,682  - 
Total current liabilities     3,114,699  2,957,271 
Long-term debt, less current portion     1,483,581  1,528,551 
Non-current operating lease liabilities     238,560  - 
Deferred income taxes and other long-term liabilities     790,643  912,100 
Total liabilities     5,627,483  5,397,922 
Redeemable noncontrolling interest     -  31,227 
Total stockholders' equity     7,765,279  7,571,777 
Total liabilities and stockholders' equity    $13,392,762  13,000,926 
        
        
Segment InformationThree Months Ended As of or for the Nine Months Ended
(Amounts in thousands)September 28, 2019 September 29, 2018 September 28, 2019 September 29, 2018
        
Net sales:       
Global Ceramic$916,422  885,773   2,772,805  2,691,618 
Flooring NA 1,001,908  1,047,540   2,907,327  3,055,468 
Flooring ROW 600,855  612,487   1,866,028  1,787,930 
Intersegment sales -  -   -  - 
Consolidated net sales$2,519,185  2,545,800   7,546,160  7,535,016 
        
Operating income (loss):       
Global Ceramic$84,410  118,716   286,886  366,893 
Flooring NA 80,223  93,369   140,374  268,779 
Flooring ROW 84,428  84,108   276,392  273,334 
Corporate and intersegment eliminations (8,841) (8,949)  (31,242) (27,056)
Consolidated operating income$240,220  287,244   672,410  881,950 
        
Assets:       
Global Ceramic    $5,385,279  4,999,334 
Flooring NA     4,020,205  3,989,784 
Flooring ROW     3,736,296  3,709,623 
Corporate and intersegment eliminations     250,982  302,185 
Consolidated assets    $13,392,762  13,000,926 


Reconciliation of Net Earnings Attributable to Mohawk Industries, Inc. to Adjusted Net Earnings Attributable to Mohawk Industries, Inc. and Adjusted Diluted Earnings Per Share Attributable to Mohawk Industries, Inc.
(Amounts in thousands, except per share data)        
 Three Months Ended Nine Months Ended 
 September 28, 2019 September 29, 2018 September 28, 2019 September 29, 2018 
Net earnings attributable to Mohawk Industries, Inc.$155,518  227,013  479,544  632,365  
Adjusting items:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 1,542  19,890  49,877  58,036  
Acquisitions purchase accounting , including inventory step-up -  7,090  3,716  8,638  
Impairment of investment in a manufacturer and distributor of Ceramic tile in China [1] 65,172  -  65,172  -  
Release of indemnification asset (659) -  (659) 1,749  
Income taxes - reversal of uncertain tax position 659  -  659  (1,749) 
Income taxes (22,807) (7,701) (34,660) 35,465  
Adjusted net earnings attributable to Mohawk Industries, Inc.$199,425  246,292  563,649  734,504  
         
Adjusted diluted earnings per share attributable to Mohawk Industries, Inc.$2.75  3.29  7.77  9.80  
Weighted-average common shares outstanding - diluted 72,392  74,945  72,578  74,977  
         
[1] In September, the US commerce department imposed a 104% countervailing duty on top of the 25% general tariffs on all ceramic produced in China. As a consequence, ceramic purchases from China will dramatically decline and Mohawk is taking a $65 million write off to our investment in a Chinese manufaturer and distributor.
         
         
Reconciliation of Total Debt to Net Debt
(Amounts in thousands)        
 September 28, 2019       
Current portion of long-term debt and commercial paper$1,273,158        
Long-term debt, less current portion 1,483,581        
Less: Cash and cash equivalents 111,303        
Net Debt$2,645,436        
         
         
Reconciliation of Operating Income to Adjusted EBITDA
(Amounts in thousands)       Trailing Twelve
 Three Months EndedMonths Ended
 December 31, 2018 March 30, 2019 June 29, 2019 September 28, 2019September 28, 2019
Operating income$213,376  165,330  266,860  240,220 885,786 
Other (Expense)/ Income (504) 3,736  3,048  (52,713)(46,433)
Net (income) loss attributable to noncontrolling interest (704) 10  (213) (151)(1,058)
Depreciation and amortization 139,092  137,291  140,482  144,920 561,785 
EBITDA 351,260  306,367  410,177  332,276 1,400,080 
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 20,412  39,495  8,840  1,542 70,289 
Impairment of investment in a manufacturer and distributor of Ceramic tile in China -  -  -  65,172 65,172 
Acquisitions purchase accounting, including inventory step-up 6,721  2,552  1,164  - 10,437 
Release of indemnification asset 2,857  -  -  (659)2,198 
Adjusted EBITDA$381,250  348,414  420,181  398,331 1,548,176 
         
Net Debt to Adjusted EBITDA       1.7 
         
         
Reconciliation of Net Sales to Net Sales on a Constant Exchange Rate and on Constant Shipping Days Excluding Acquisition Volume
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended Nine Months Ended 
 September 28, 2019 September 29, 2018 September 28, 2019 September 29, 2018 
Net sales$2,519,185  2,545,800  7,546,160  7,535,016  
Adjustment to net sales on constant shipping days (1,332) -  37,182  -  
Adjustment to net sales on a constant exchange rate 35,215  -  159,570  -  
Net sales on a constant exchange rate and constant shipping days 2,553,068  2,545,800  7,742,912  7,535,016  
Less: impact of acquisition volume (70,357) -  (325,352) -  
Net sales on a constant exchange rate and constant shipping days excluding acquisition volume$2,482,711  2,545,800  7,417,560  7,535,016  
         
         
Reconciliation of Segment Net Sales to Segment Net Sales on a Constant Exchange Rate and on Constant Shipping Days Excluding Acquisition Volume
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
Global CeramicSeptember 28, 2019 September 29, 2018     
Net sales$916,422  885,773      
Adjustment to net sales on constant shipping days (1,332) -      
Adjustment to segment net sales on a constant exchange rate 8,364  -      
Segment net sales on a constant exchange rate and constant shipping days 923,454  885,773      
Less: impact of acquisition volume (57,369) -      
Segment net sales on a constant exchange rate and constant shipping days excluding acquisition volume$866,085  885,773      
         
         
Reconciliation of Segment Net Sales to Segment Net Sales on a Constant Exchange Rate Excluding Acquisition Volume
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
Flooring ROWSeptember 28, 2019 September 29, 2018     
Net sales$600,855  612,487      
Adjustment to segment net sales on a constant exchange rate 26,852  -      
Segment net sales on a constant exchange rate 627,707  612,487      
Less: impact of acquisition volume (12,988) -      
Segment net sales on a constant exchange rate excluding acquisition volume$614,719  612,487      
         
         
Reconciliation of Selling, General and Administrative Expenses to Adjusted Selling, General and Administrative Expenses
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
 September 28, 2019 September 29, 2018     
Selling, general and administrative expenses$451,471  433,189      
Adjustments to selling, general and administrative expenses:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs (2,051) (9,688)     
Release of indemnification asset (246) -      
Adjusted selling, general and administrative expenses$449,174  423,501      
         
         
Reconciliation of Operating Income to Adjusted Operating Income
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
 September 28, 2019 September 29, 2018     
Operating income$240,220  287,244      
Adjustments to operating income:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 9,515  19,890      
Release of indemnification asset 246  -      
Acquisitions purchase accounting, including inventory step-up -  7,090      
Adjusted operating income$249,981  314,224      
         
         
Reconciliation of Segment Operating Income to Adjusted Segment Operating Income
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
Global CeramicSeptember 28, 2019 September 29, 2018     
Operating income$84,410  118,716      
Adjustments to segment operating income:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 1,167  181      
Adjusted segment operating income$85,577  118,897      
         
         
Reconciliation of Segment Operating Income to Adjusted Segment Operating Income
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
Flooring NASeptember 28, 2019 September 29, 2018     
Operating income$80,223  93,369      
Adjustments to segment operating income:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 4,095  10,603      
Adjusted segment operating income$84,318  103,972      
         
         
Reconciliation of Segment Operating Income to Adjusted Segment Operating Income
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
Flooring ROWSeptember 28, 2019 September 29, 2018     
Operating income$84,428  84,108      
Adjustments to segment operating income:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 4,435  5,596      
Acquisitions purchase accounting, including inventory step-up -  7,090      
Adjusted segment operating income$88,863  96,794      
         
         
Reconciliation of Earnings including Noncontrolling Interests Before Income Taxes to Adjusted Earnings Including Noncontrolling Interests Before Income Taxes
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
 September 28, 2019 September 29, 2018     
Earnings before income taxes$178,191  277,513      
Noncontrolling interests (151) (1,013)     
Adjustments to earnings including noncontrolling interests before income taxes:        
Restructuring, acquisition and integration-related and other costs 1,542  19,890      
Acquisitions purchase accounting, including inventory step-up -  7,090      
Impairment of investment in a manufacturer and distributor of Ceramic tile in China 65,172  -      
Release of indemnification asset (659) -      
Adjusted earnings including noncontrolling interests before income taxes$244,095  303,480      
         
         
Reconciliation of Income Tax Expense to Adjusted Income Tax Expense
(Amounts in thousands)        
 Three Months Ended     
 September 28, 2019 September 29, 2018     
Income tax expense$22,522  49,487      
Income taxes - reversal of uncertain tax position (659) -      
Income tax effect of adjusting items 22,807  7,701      
Adjusted income tax expense$44,670  57,188      
         
Adjusted income tax rate 18.3% 18.8%     
         

De onderneming vult de vereenvoudigde geconsolideerde jaarrekening, die wordt opgesteld en gepresenteerd in overeenstemming met de Amerikaanse grondslagen voor financiële verslaggeving (US GAAP), aan met bepaalde niet-GAAP financiële maatstaven. Zoals vereist op grond van de regels van de Securities and Exchange Commission, brengen de bovenstaande tabellen de niet-GAAP financiële maatstaven van de onderneming in overeenstemming met de meest direct vergelijkbare US GAAP-maatstaf. Elke hierboven genoemde niet-GAAP-maatstaf moet in aanvulling op de vergelijkbare US GAAP-maatstaf worden meegenomen in de overwegingen, en mag niet vergelijkbaar zijn met een vergelijkbare maatstaf die door andere ondernemingen wordt gerapporteerd. De onderneming is van mening dat deze niet-GAAP-maatstaven, mits in overeenstemming gebracht met de bijbehorende US GAAP-maatstaf, de volgende toegevoegde waarde voor haar beleggers heeft: Niet-GAAP-omzetcijfers die helpen om groeitrends vast te stellen en inkomsten te vergelijken met vorige en toekomstige perioden en niet-GAAP-winstgevendheidscijfers die helpen de winsttrends op de lange termijn van de onderneming te doorgronden en de winst te vergelijken met voorgaande en toekomstige perioden.

De onderneming neemt bepaalde posten niet op in haar niet-GAAP-omzetcijfers, omdat deze per periode aanzienlijk kunnen variëren en de onderliggende bedrijfstrends kunnen verhullen. Posten die niet zijn opgenomen in de niet-GAAP-omzetcijfers van de onderneming zijn onder andere: deviezentransacties en valutaomrekeningen, en de impact van overnames.

De onderneming neemt bepaalde posten niet op in haar niet-GAAP-winstgevendheidscijfers omdat deze mogelijk niet indicatief zijn of niets te maken hebben met de kernprestaties van de onderneming. Posten die niet zijn opgenomen in de niet-GAAP-winstgevendheidscijfers van de onderneming zijn onder meer: kosten van herstructureringen, overnames, integraties en overige kosten, de administratieve verwerking van overnames, inclusief voorraadbijtellingen, vrijgave van vrijwaringsactiva en het ongedaan maken van onzekere belastingposities.

Contactpersoon:   Glenn Landau, Chief Financial Officer (706) 624-2025« Terug naar alle nieuwsberichten