WELKOM,   Inloggen   |   Registreren Beursnieuws via RSS
Grafiek Ease2payEase2pay

AMS: EAS2P | NL0000345627
Euronext Amsterdam
1,450 EUR   0,022 EUR (1,54%)
24 mei 2019

Kosten order 3.000 EUR: 3,14 EUR
Beleg goedkoper met DEGIRO Meer info aanvragen over DEGIRO »

Vandaag

1,450

1,450

12 maanden

1,280

2,490

Beleg goedkoper met DEGIRO
Kosten order 3.000 EUR: 3,14 EUR
Samenvatting Nieuws Agenda Insiders Grafiek Koersen

Ook Parkeerapps zien automobilist als melkkoe

Nieuws via RSS voor Ease2pay
30 augustus 2018 08:00

Parkeertarieven op straat worden elk jaar hoger en dat is een doorn in het oog voor automobilisten en winkeliers. Naast het parkeertarief moet de automobilist ook nog betalen voor het gebruik van een parkeerapp. Zo rekenen de populaire parkeerapps meer dan € 15,8 miljoen aan transactiekosten. Ease2pay wil inspringen op dat ongenoegen en maakt het gebruik van de Ease2pay-parkeerapp echt helemaal gratis.

Betalen om te betalen?

Er wordt grof geld verdient door parkeerproviders, het gebruik van parkeerapps is namelijk gemeengoed geworden. In 2017 werd er 79 miljoen keer met een parkeerapp betaald, populaire parkeerapps vragen €0,20 tot €0,34 per parkeertransactie, daarmee betalen automobilisten meer dan € 15,8 miljoen per jaar om te mogen betalen met een app.

Van twee walletjes eten

Directeur Gijs van Lookeren Campagne legt uit: "Parkmobile, Yellowbrick, SMSParking, iedere parkeerapp rekent transactiekosten of abonnementsgeld. Wij doorbreken dit met een app zonder betaalkosten. Zonder transactiekosten of abonnementsgeld verdienen we toch geld omdat gemeenten 1,5% korting geven op straatparkeren. De andere parkeerapps hebben jarenlang van twee walletjes gegeten: ze krijgen dezelfde 1,5% kick back fee maar vragen daarnaast toch geld voor het gebruik van de app. Dit is een goed bewaard geheim waar parkeerproviders niet transparant over zijn. De totale opbrengst voor parkeerproviders is dus enorm. In 2017 werd er via parkeerapps voor 180 miljoen geparkeerd waarvan € 2,7 miljoen euro kickback fee naar parkeerproviders ging. Parkeren in Nederland is al duur genoeg, we hopen hiermee een nieuwe standaard te zetten en dat andere parkeerproviders ons voorbeeld gaan volgen."

De Ease2pay-app staat zowel in de App Store als in de Google Play Store, na downloaden kan direct worden geparkeerd.

Einde persbericht.

-----------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Over Ease2pay

Ease2pay is een disruptieve betaaldienst die betalen goedkoper wil maken voor consumenten en winkeliers. Het transactieplatform maakt van iedere smartphone een pinterminal: de app laat consumenten in één handeling bestellen, betalen en sparen zonder gebruik te maken van kassa's of pinterminals.

------------------------------------------

Rotterdam, Nederland, 30 augustus 2018

Verdere informatie:        EASE2PAY N.V., Jan Borghuis, Tel. 010 3074619
Corporate website:        www.ease2paynv.com

Klik op onderstaande link voor het volledige pesbericht

Persbericht Ease2pay parkeerappThis announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Ease2pay NV via GlobeNewswire

HUG#2213149


« Terug naar alle nieuwsberichten