WELKOM,   Inloggen   |   Registreren Beursnieuws via RSS
Grafiek HeijmansHeijmans

AMS: HEIJM | NL0009269109
Euronext Amsterdam
5,500 EUR   (-4,51%)
3 april 2020

Kosten order 3.000 EUR: 2,90 EUR
Beleg goedkoper met DEGIRO Begin direct met beleggen bij DEGIRO* »
* Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Vandaag

5,480

5,740

12 maanden

4,465

10,280

Beleg goedkoper met DEGIRO
Kosten order 3.000 EUR: 2,90 EUR
Samenvatting Analisten Nieuws Agenda Insiders Grafiek Koersen

Overheid besluit vervolg project Zuidasdok opnieuw aan te besteden

Nieuws via RSS voor Heijmans
27 maart 2020 07:30

De bestuurlijke opdrachtgevers (de minister van Infrastructuur & Waterstaat en wethouders van de gemeente Amsterdam) hebben besloten om voor de verdere uitvoering van het project Zuidasdok een andere insteek te kiezen en gaan het vervolg van het project opnieuw, in deelpakketten, aanbesteden. Zuidplus (Hochtief, Fluor en Heijmans) zal de eerder overeengekomen werkzaamheden, zoals het definitief ontwerp voor het OV-knooppunt Station Amsterdam Zuid en de geplande buitendienststellingen, afronden conform gemaakte afspraken.

Door de grote complexiteit van het project is door de gezamenlijke opdrachtgevers besloten om het project in werkpakketten uit te voeren. Door deze nieuwe insteek, aanpassingen in het samenwerkingsmodel, contractvorm en risicoverdeling is vanuit juridisch oogpunt sprake van een wezenlijke wijziging. Daarom zal er opnieuw aanbesteed moeten worden. Zuidplus zal de komende periode in goede samenwerking met de opdrachtgevers overleg hebben over verdere afhandeling van de projectwerkzaamheden en de minnelijke beëindiging van het contract.

Ton Hillen, CEO Heijmans: “We zijn blij dat er duidelijkheid komt over de toekomst van het project Zuidasdok. Het opknippen van het project in deelpakketten maakt het project beter beheersbaar. Gezien onze kennis en expertise, zullen we in de toekomst zeker meedingen naar een aantal van deze deelpakketten. Samen met de andere betrokken partijen zullen we het contract gezamenlijk minnelijk afhandelen. De financiële afwikkeling van het project zal naar verwachting geen negatieve impact hebben op de financiële resultaten van Heijmans.”

Over Zuidasdok
Project Zuidasdok is een project dat voorziet in de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de A10, plus de uitbreiding van het OV-knooppunt en NS-station bij de Zuidas in Amsterdam.
  
Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl

Voor meer informatie / niet voor publicatie:
Pers
Rik Hammer
Woordvoering
+31 73 543 52 17
rhammer@heijmans.nl

Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+ 31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl

Bijlage« Terug naar alle nieuwsberichten