Ashland Global Holdings Inc ASH

NYS: ASH | ISIN: US0441861046   17:56
95,17 USD (+1,36%)
(+1,36%)   17:56

Ashland Specialties ondertekent Memorandum of Understanding met Dockwater BV

ANTWERPEN, België, 8 juni 2021 /PRNewswire/ -- AVAIO Capital kondigt met genoegen aan dat Ashland Specialties Belgium BVBA ("Ashland") een intentieverklaring heeft aangegaan met Dockwater BV, om leveringszeker proceswater aan te kopen van het Dockwater project in de haven van Antwerpen. Ashland voegt zich bij de groeiende groep van eerste klanten voor Dockwater.

Door over te schakelen van het gebruik van het drinkwater van het Vlaams Gewest naar proceswater geproduceerd door Dockwater, wordt verwacht dat bedrijven hun consumptie van drinkwater tot 98% zullen verminderen, hun totale consumptie met 15%, en hun gebruik van chemische stoffen voor waterzuivering en waterafvoerstromen gerelateerd aan koeltorens en gedemineraliseerd waterproductiefaciliteiten met meer dan 50%, dit alles terwijl de kost van water wordt verlaagd. Dit zal de drinkwatervoorraad beschikbaar voor residentieel gebruik in de waterarme regio van Antwerpen verhogen en vers water in het Albertkanaal behouden.

Guillermo Espiga, een vertegenwoordiger van Dockwater zei, "We zijn verheugd door de beslissing van Ashland om zich te voegen bij onze groeiende lijst van projectpartners. Dockwater zal hoogkwalitatief proceswater leveren en tezelfdertijd reducties in totale waterconsumptie mogelijk maken, waardoor de chemische voetafdruk en de waterkost voor industriële ondernemingen in de haven van Antwerpen wordt verminderd en de duurzame waterinitiatieven in de regio worden bevorderd op een manier die strookt met de Blue Deal van de Vlaamse regering".

Erik Van Hove, Plant Manager voor Ashland zei: "We zijn verheugd om met Dockwater te werken om de mogelijkheden van deze alternatieve waterbron te verkennen en de gevolgen voor onze activiteiten. Dit waardevol alternatief voor drinkwater past perfect in ons algemeen duurzaamheidsbeleid. Dit uniek project toont nogmaals de kracht en de voordelen van de geïntegreerde Antwerpse chemische cluster".

Mediavragen:
Dockwater
Mark McComiskey
nformation@avaiocapital.com 
http://www.avaiocapital.com

Ashland
Katty Laeremans
klaeremans@ashland.com

Over Ashland

Ashland maakt deel uit van het beursgenoteerde Ashland Global Holdings Inc. (NYSE: ASH), een chemische en technologische specialiteiten groep met hoofdkantoor in Wilmington, Delaware, VS met vestigingen in meer dan 100 landen in verschillende industrieën.

Over Dockwater

Dockwater BV is bezig met het ontwikkelen van een ontziltingsintallatie om proceswater te leveren aan industriële bedrijven die actief zijn in de haven van Antwerpen, waardoor de sector aanzienlijk de consumptie van drinkwater kan verminderen alsook de totale consumptie van water en de veerkracht van de watervoorziening in het hele Vlaams gewest wordt versterkt. De ontwikkeling van het Dockwater project wordt geleid door AVAIO Capital en Dockwater BV is de gezamenlijke eigendom van AVAIO Capital en Macquarie Capital.

AVAIO Capital is een infrastructuurinvesteringsmaatschappij die zich richt op de ontwikkeling en constructie van nieuwe duurzame infrastructuuractiva in Noord-Amerika en Europa in vier sectoren: digitaal, water, energietransitie en transport. Macquarie Capital is de advies-, kapitaalmarkten- en belangrijkste investeringstak van Macquarie Group en specialiseert in infrastructuurontwikkeling met meer dan US$ 20 miljard in projecten onder constructie of in ontwikkeling.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1440515/Avaio_Logo.jpg

 

Mijn selecties