Royal Bank Of Canada RY

TOR: RY | ISIN: CA7800871021   8/05/2024
139,89 CAD (+0,89%)
(+0,89%)   8/05/2024

CACEIS en Royal Bank of Canada voltooien overname van de activiteiten van RBC Investor Services in Europa en Maleisië

PARIJS en TORONTO, 5 juli 2023 /PRNewswire/ -- Vandaag hebben CACEIS, dochteronderneming van de Crédit Agricole-groep en Santander, en Royal Bank of Canada (RBC) de voltooiing aangekondigd van de verkoop door RBC en aankoop door CACEIS van de Europese vermogensbeheeractiviteiten van RBC Investor Services en het bijbehorende Maleisische centrum van uitmuntendheid.

RBC Logo

Deze transactie, die alle vereiste wetgevings- en antitrustgoedkeuringen heeft gekregen, combineert twee sterke activaservices in Europa.

Met deze transactie krijgt CACEIS een bredere internationale dekking en een uitgebreid aanbod voor al zijn klanten. Door de volledige waardeketen te bestrijken versterkt CACEIS zijn leidende positie op het gebied van Europees vermogensbeheer.

De overname door CACEIS van het Britse filiaal van RBC Investor Services Trust en RBC Investor Services op Jersey zal naar verwachting in de komende maanden plaatsvinden, onder voorbehoud van de ontvangst van de benodigde wettelijke goedkeuringen.

De resultaten van de verkochte activiteiten hebben een minimaal effect op de common equity tier 1 (CET1) ratio en de winst per aandeel (EPS) van RBC.

De transactie sluit de Canadese activiteiten van RBC Investor Services uit.

Jean-Pierre Michalowski, CEO van CACEISzei daarover: "Deze deal versterkt de leidende positie van CACEIS als een toonaangevende speler op het vlak van vermogensbeheer. Ik ben ervan overtuigd dat de medewerkers die zich bij ons voegen, er trots op zijn om deel uit te maken van onze groep. We zullen samen de standaard bouwen voor de sector in Europa. Met gemotiveerde personen die allemaal samenwerken om onze klanten van dienst te zijn, zijn we op de goede weg."

Francis Jackson, CEO of RBC Investor Servicesvoegde daaraan toe: "We zijn ongelooflijk trots op het bedrijf dat we in Europa hebben opgebouwd en we zijn blij dat zowel de klanten als de medewerkers van ons bedrijf ervan zullen profiteren om deel uit te maken van wat naar verwachting een van de grootste vermogensdienstverleners in Europa zal worden. Wij geloven dat de complementaire diensten, gecombineerde schaal en gezamenlijke expertise van RBC's Investor Services' Europees bedrijf en CACEIS meer kansen voor werknemers en meer waarde voor klanten zullen bieden."

Over CACEIS

CACEIS is de asset servicing bankgroep van Crédit Agricole S.A. en Santander die zich toelegt op vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, banken, privévermogen en vastgoedfondsen, makelaars en zakelijke klanten. Via kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië biedt CACEIS een breed gamma diensten aan op het gebied van uitvoering, clearing, forex, securities lending, custody, bewaarder en fondsenbeheer, transferbureau, ondersteuning van fondsendistributie, middle office outsourcing en issuer services. Met in bewaring gegeven activa van €4,1 biljoen en geadministreerde activa van €2,2 biljoen is CACEIS Europees leider op het gebied van asset servicing en een van de belangrijkste spelers wereldwijd (cijfers per 31 december 2022).

www.caceis.com

Over RBC

Royal Bank of Canada is een wereldwijde financiële instelling met een doelgerichte, door principes geleide benadering om toonaangevende prestaties te leveren. Ons succes komt van de meer dan 98.000 werknemers die hun verbeeldingskracht en inzichten optimaal gebruiken om onze visie, waarden en strategie tot leven te brengen, zodat we onze klanten en gemeenschappen kunnen helpen bloeien. Als de grootste bank van Canada en een van de grootste ter wereld op basis van marktkapitalisatie, hebben we een gediversifieerd bedrijfsmodel met een focus op innovatie en het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan onze 17 miljoen klanten in Canada, de VS en 27 andere landen. Lees meer op rbc.com.

We zijn er trots op een breed scala aan gemeenschapsinitiatieven te ondersteunen door middel van donaties, gemeenschapsinvesteringen en vrijwilligersactiviteiten van medewerkers. Hoe wij dat doen, ziet u op rbc.com/community-social-impact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: RBC, Europe: Janita Hung, +44 7548 311 208, janita.hung@rbc.comCanada: Ylana Kurtz, 416 348 2330, ylana.kurtz@rbc.comRBC Investor Relations, Asim Imran, 416 955 7804, asim.imran@rbc.comCACEIS, Claude Michaux, +352 47 67 27 92, claude.michaux@caceis.com

Waarschuwing ten aanzien van toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van bepaalde effectenwetten, waaronder de "veilige haven"-bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en alle toepasselijke Canadese effectenwetgeving, met betrekking tot de financiële prestaties van RBC en CACEIS' overtuigingen, plannen, verwachtingen en schattingen. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht omvatten mogelijk, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot plannen voor de gecombineerde activiteiten van CACEIS en RBC Investor Services, de verwachte timing van de overname door CACEIS van de activiteiten van het Britse filiaal van RBC Investor Services Trust en de activiteiten van RBC Investor Services op Jersey, de financiële, operationele en kapitaaleffecten van de transactie, onze strategieën of toekomstige acties, en onze doelstellingen en toezeggingen. De toekomstgerichte informatie in dit persbericht is bedoeld om onze aandeelhouders en financiële analisten te helpen de voorgestelde transactie te begrijpen en is mogelijk niet geschikt voor andere doeleinden. Toekomstgerichte verklaringen worden doorgaans aangeduid met woorden als "geloven", "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "anticiperen", "van plan zijn", "schatten", "doel", "plannen" en "projecteren" en soortgelijke uitdrukkingen van toekomstige of voorwaardelijke werkwoorden zoals "zal", "mogelijk", "zou moeten", "zou kunnen" of "zou willen".

Door de aard ervan vereisen toekomstgerichte verklaringen van ons aannames en zijn ze onderhevig aan inherente risico's en onzekerheden die de mogelijkheid doen ontstaan dat onze voorspellingen, vooruitzichten, projecties, verwachtingen of conclusies niet juist zullen blijken te zijn, dat onze aannames mogelijk niet correct zijn en dat onze werkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van dergelijke voorspellingen, vooruitzichten, projecties, verwachtingen of conclusies.

We waarschuwen lezers om niet overmatig te vertrouwen op deze verklaringen, aangezien een aantal risicofactoren ertoe kunnen leiden dat onze werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen die in dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt. Deze factoren - waarvan vele buiten onze macht liggen en waarvan de effecten moeilijk te voorspellen zijn - omvatten, maar zijn niet beperkt tot: de mogelijkheid dat de verwachte voordelen van de voorgestelde transactie, zoals het leveren van schaalvergroting en dekking van de volledige waardeketen, niet op het verwachte tijdstip of helemaal niet worden gerealiseerd als gevolg van veranderingen in de algemene economische en marktomstandigheden, rente- en wisselkoersen, monetair beleid, wet- en regelgeving (met inbegrip van wijzigingen in kapitaalvereisten) en de handhaving daarvan, en de mate van concurrentie in de geografische en zakelijke gebieden waarin RBC Investor Services en CACEIS momenteel actief zijn; het risico dat eventuele aankondigingen met betrekking tot de combinatie negatieve effecten kunnen hebben op de marktprijs van de gewone aandelen van RBC; de mogelijkheid dat de activiteiten van RBC Investor Services en CACEIS niet presteren zoals verwacht of op een wijze die consistent is met historische prestaties; het vermogen om RBC Investor Services snel en effectief te integreren; ons vermogen om onze kapitaaldoelstellingen te bereiken; ons vermogen om meer producten aan klanten te cross-sellen; reputatierisico's en de reactie van de klanten en werknemers van RBC Investor Services op de transactie; het besteden van managementtijd aan integratiegerelateerde kwesties; verhoogde blootstelling aan wisselkoersschommelingen; materiële nadelige veranderingen in de economische en industriële omstandigheden; algemene concurrentie-, economische, politieke en marktomstandigheden; en andere risico's die worden besproken in de risicoparagrafen van RBC's Jaarverslag 2022 en het hoofdstuk Risicobeheer van RBC's Verslag aan de aandeelhouders over het tweede kwartaal van 2023, die allemaal bepaalde belangrijke factoren en risico's schetsen die van invloed kunnen zijn op onze toekomstige resultaten en ons vermogen om te anticiperen op en effectief om te gaan met risico's die voortvloeien uit alle voorgaande factoren.

We waarschuwen dat de voorgaande lijst van risicofactoren niet beperkend is en dat andere factoren onze resultaten ook negatief kunnen beïnvloeden. Bij het vertrouwen op onze toekomstgerichte verklaringen om beslissingen met betrekking tot ons te nemen, moeten investeerders en anderen de voorgaande factoren en andere onzekerheden en mogelijke gebeurtenissen zorgvuldig in overweging nemen. Materiële economische veronderstellingen die ten grondslag liggen aan de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn uiteengezet in het hoofdstuk Economische, markt- en regelgevende beoordeling en vooruitzichten en voor elk bedrijfssegment onder de titelhoofden 'Strategische prioriteiten en Vooruitzichten' in het Jaarverslag 2022 van RBC, zoals bijgewerkt door de Economische, markt- en regelgevende beoordeling en vooruitzichten van RBC's Verslag aan de aandeelhouders over het tweede kwartaal van 2023.

Alle toekomstgerichte verklaringen in dit document vertegenwoordigen uitsluitend de opvattingen van RBC en CACEIS op de datum van dit document. RBC en CACEIS achten zich niet gehouden om enige toekomstgerichte verklaring, schriftelijk of mondeling, publiekelijk te herzien of bij te stellen, tenzij de wet dat vereist.

CACEIS Investor Services Logo

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2143675/RBC_Investor___Treasury_Services_CACEIS_and_Royal_Bank_of_Canada.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2143674/RBC_Investor___Treasury_Services_CACEIS_and_Royal_Bank_of_Canada.jpg

Cision View original content:https://www.prnewswire.com/news-releases/caceis-en-royal-bank-of-canada-voltooien-overname-van-de-activiteiten-van-rbc-investor-services-in-europa-en-maleisie-301870137.html

Royal Bank Of Canada in het nieuws

Mijn selecties