Tencent Holdings Ltd. TCEHY

OTC: TCEHY | ISIN: US88032Q1094   3/05/2024
47,14 USD (-0,02%)
(-0,02%)   3/05/2024

Weixin blaast het Van Gogh Museum nieuw leven in onder nieuw normaal

Weixin verdiept de samenwerking met het Van Gogh Museum om de toekomst van wereldwijde musea opnieuw vorm te geven

SHENZHEN, China, 11 juni 2021 /PRNewswire/ -- Van Gogh Museum lanceert zijn officiële Weixin Mini-programma, een centraal platform waarmee Weixin-gebruikers van over de hele wereld virtueel een reis kunnen maken naar de wereld van Vincent van Gogh. Slechts twee jaar geleden lanceerde het Van Gogh Museum zijn officiële Weixin-account om in contact te komen met kunstliefhebbers in China. Voortbouwend op deze aanwezigheid van Weixin, biedt het nieuwe Mini-programma meer manieren om mensen te inspireren met het leven en werk van Van Gogh, en biedt het museum een nieuw platform om in contact te komen met kunstliefhebbers en toekomstige bezoekers.

Musea zijn een belangrijke instelling die culturele uitwisseling faciliteert en cultureel begrip verrijkt tussen volkeren ter plaatse of over de hele wereld. Hoewel musea vanwege de COVID-19-pandemie hun deuren moesten sluiten, bleef Weixin zich inzetten om de culturele wereld in staat te stellen de digitale transformatie te omarmen en hun relatie met museumbezoekers te behouden.

Het nieuwe Mini-programma van het Van Gogh Museum biedt een schat aan biografische en historische, aan kunst gerelateerde informatie, waaronder audiogidsen over beroemde schilderijen, een chat-functie voor de klantenservice, een plattegrondindeling van het museum, een functie in de app voor het kopen van kaartjes via Weixin Pay, en AI Van Gogh, een functie waarmee gebruikers spelenderwijs een beeld van zichzelf of hun omgeving kunnen voorstellen, geschilderd door de iconische Nederlander. Bovendien biedt het Mini-programma co-branded museumkoopwaar aan via een e-commerce souvenirwinkel. Met deze middelen kan het Van Gogh Museum museumbezoekers een boeiendere ervaring bieden om een stuk uit zijn opmerkelijke collecties te begrijpen en zelfs te bezitten.

Naast het Mini-programma debuteerde het Van Gogh Museum ook op Channels, het video- en livestreamingplatform van Weixin, om een reeks interactieve video's te delen en een livestream-evenement te organiseren rond de lancering van het Mini-programma en vóór de heropening voor het publiek. De digitale bibliotheek van het museum biedt zelfs meer dan 4.000 virtuele rondleidingen, handleidingen waarmee kinderen leren schilderen zoals Van Gogh, en veelgestelde vragen voor kunstliefhebbers om meer te weten te komen over het leven en het werk van Van Gogh. Bovendien was de virtuele livestream-tour die werd uitgezonden op zijn Weixin Channel-account het eerste livestream-evenement van een wereldwijd museum op Channels, waarbij tienduizenden kijkers bijeenkwamen die afstemden om Willem van Gogh enkele van de meest gevierde werken van zijn overgrootvader te zien introduceren, waaronder 'Zonnebloemen' en 'Slaapkamer in Arles'.

"Het Van Gogh Museum inspireert mensen over de hele wereld met het werk en leven van Vincent van Gogh", aldus Martijn Pronk, Hoofd Digital bij het Van Gogh Museum. "Met onze aanwezigheid op Weixin kunnen we contact maken met mensen in China op hun favoriete platform. Doe mee en ontdek Vincents beroemde kunst en verbazingwekkende levensverhaal."

De lancering van het nieuwe Mini-programma en het Weixin Channel-account markeert het begin van een diepere samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Weixin, van omnichannel-aankopen ondersteund door Weixin Pay, tot de promotie van en betrokkenheid bij nieuwe inhoudsformaten en digitale tools die de museumervaring van bezoekers verrijken, zij het virtueel of fysiek in het museum.

Te midden van de door pandemie veroorzaakte verstoring van bedrijven wereldwijd, zijn Weixin Mini-programma's naar voren gekomen als een populair en krachtig hulpmiddel voor merken om diensten aan te bieden en nieuwe vormen van consumenteninteractie te vergemakkelijken. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers voor het Weixin Mini-programma overschreed vorig jaar in 2020 voor het eerst 400 miljoen en stegen de gebruikspercentages van het Mini-programma en de gemiddelde transactiewaarde met respectievelijk 25% en 67%.

Voortbouwend op de samenwerking met het Van Gogh Museum, werkt Weixin actief samen met meer dan 20 musea over de hele wereld om hun Weixin Channel-account te lanceren om hun bestaande Weixin Official Account-volgers verder aan te trekken, nieuw publiek en abonnees aan te trekken en hun eigen miniprogramma te ontwikkelen of te verbeteren om in contact te komen met Chinese reizigers en kunstliefhebbers, waaronder audiogidsen van tentoonstellingen, artefacten of schilderijen, interactieve functies om sociale souvenirs of aandenkens te creëren, zoals virtuele ansichtkaarten, en game-ervaringen om culturele educatie te verbreden en de betrokkenheid van gebruikers te versterken met hun Weixin-account om speciale virtuele prijzen of beloningen van het museum te ontgrendelen.

Voor meer informatie: https://wechatgo.global/

Over Tencent

Tencent gebruikt technologie om het leven van internetgebruikers te verrijken. Onze sociale producten Weixin en QQ koppelen onze gebruikers aan een rijke catalogus met digitale content, waaronder games, video, muziek en boeken. Onze eigen doelgerichte technologie helpt adverteerders om honderden miljoenen consumenten in China te bereiken. Onze infrastructuur, FinTech en zakelijke diensten, waaronder betaling, beveiliging, cloud en kunstmatige intelligentie, creëren een gedifferentieerd aanbod om de bedrijfsgroei van onze partners te ondersteunen en hun digitale upgrade te ondersteunen. Tencent investeert fors in mensen en innovatie, waardoor we kunnen meegroeien met internet. Tencent werd in 1998 opgericht in Shenzhen, China en staat genoteerd aan de hoofdraad van de Hong Kong Stock Exchange.

 

Mijn selecties