Jefferies rekent op zwakke tweede jaarhelft voor halfgeleidersector

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

De analisten van Jefferies verwachten dat de koersen van veel halfgeleideraandelen in het tweede halfjaar van 2022 het nog slechter zullen doen dan in de eerste jaarhelft. Dat blijkt uit een sectorrapport van analist Janardan Menon.

De sterke toename van de voorraden en de aanhoudende verzwakking van de vraag wijzen op een steile neerwaartse cyclus die naar verwachting pas midden 2023 zijn dieptepunt zal bereiken. De markt gaat dan ook uit van mogelijk forse winstdalingen in 2023.

Historisch bodemen de koersen van halfgeleideraandelen zo'n 5 tot 6 maanden voor het dieptepunt van de cyclus uit. Volgens de inschattingen van Jefferies zou het dieptepunt van de koersen in de sector dus rond de jaarwisseling moeten plaatsvinden.

Analisten positief voor halfgeleiderapparatuur

Daar waar de analisten negatief zijn voor onder meer STMicroelectronics, Infineon, Melexis en ams OSRAM, blijven ze positief over de producenten van halfgeleiderapparatuur. De winstverwachtingen en koersdoelen voor ASML, ASMI, Aixtron en Alphawave werden dan ook gehandhaafd.

Jefferies blijft zelfs verwachten dat de consensusramingen voor 2023 voor Aixtron en ASMI zullen stijgen. Ook voor ASML zullen de verwachtingen veerkrachtig blijven, dankzij de hogere uitgaven door TSMC, Intel en Samsung.

Adviezen en koersdoelen
Bron: Jefferies

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties