Dominostenen blijven vallen in cryptowereld: ook BlockFi gaat ten onder

Afbeelding: Ivan Radic op Flickr (CC BY 2.0)
Afbeelding: Ivan Radic op Flickr (CC BY 2.0)

Iedereen die de cryptowereld volgt, zag het al aankomen, maar nu is het ook officieel: crypto-leenplatform BlockFi vraagt uitstel van betaling aan.

Het platform is één van de vele slachtoffers van de ondergang van cryptobeurs FTX en stopte daarom al op 10 november met het uitbetalen van de tegoeden van zijn klanten. Het platform is intussen volledig gesloten.

Maar eigenlijk was de ondergang van FTX maar de druppel die de emmer bij BlockFi deed overlopen. BlockFi kwam eerder dit jaar ook al in de problemen door de ondergang van het Singaporese crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. Daarbij verloor BlockFi zo’n 80 miljoen dollar en werd het uiteindelijk van het faillissement gered door…FTX dat een kredietlijn van 400 miljoen dollar ter beschikking stelde en een aankoopoptie op BlockFi nam.

Terwijl BlockFi deze zomer dacht dat het gered werd, werd het dus maar een tijdelijk uitstel van executie. Nu FTX van het toneel verdwenen is, zijn ook de kredietlijn en een mogelijke overnemer voor BlockFi verdwenen.

BlockFi zal nu proberen om al de tegoeden die het op andere platformen heeft uitstaan terug te halen, maar dat belooft (bijvoorbeeld bij FTX) een moeilijk proces te worden.

Het leenplatform kondigde intussen wel aan dat het zal proberen om beslag te leggen op een belang in online broker Robinhood ter waarde van 600 miljoen dollar. Gevallen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried zou die aandelen enkele dagen voor de ondergang van zijn eigen beurs als onderpand ingelegd hebben.

De uitspraak "Not Your Keys, Not Your Coins" blijft dus brandend actueel met de ondergang van verschillende cryptoplatformen. Wie crypto voor de lange termijn aanhoudt, bewaart die niet op een beurs of platform, maar in zijn eigen wallet.

Lees meer over...

 Crypto

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Mijn selecties