Halfjaarcijfers Colruyt stellen teleur

De verwachtingen voor de halfjaarcijfers van Colruyt waren allesbehalve hooggespannen. Toch slaagde de Belgische supermarktgroep er nog in om onder de lat te duiken.

Colruyt had, zoals verwacht, te lijden onder de hoge inflatie. Die zorgt ervoor dat de lonen automatisch geïndexeerd worden, wat leidt tot hogere kosten. Ook de hoge energieprijzen en de harde concurrentie tussen supermarkten bezorgen Colruyt problemen.

De supermarktketen slaagt er ook niet in om al zijn gestegen kosten volledig door te rekenen aan zijn klanten. Dat zorgde ervoor dat de halfjaarcijfers onder de streep fors lager uitkwamen dan verwacht.

De omzet kwam met 5,266 miljard euro nog in de buurt van de analistenverwachtingen uit, maar het bedrijfsresultaat (ebit) en de nettowinst stelden zwaar teleur.

Het nettoresultaat van Colruyt kwam in de eerste jaarhelft uit op 89 miljoen euro, terwijl analisten uitgingen van 135 miljoen euro.

Outlook

De prognoses van het bedrijf beloven ook weinig goeds voor de tweede jaarhelft. De resultaten van Colruyt zullen “onder significante druk” blijven staan, luidt het.

Ook de komende maanden zullen erg uitdagend blijven, met sombere macro-economische vooruitzichten die het bestedingspatroon van consumenten verder zullen beïnvloeden.
Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties