Insiders deze week: Titan Cement, Deceuninck en Euronav

Afbeelding: Unsplash
Afbeelding: Unsplash

Bij Trivano volgen we de transacties van insiders bij de beursgenoteerde bedrijven nauwgezet op. Het management, het bestuur en de grootaandeelhouders weten namelijk beter dan wie dan ook hoe het met een bedrijf gaat.

Als insiders aandelen van hun bedrijf aankopen, dan betekent dat dat ze vinden dat de aandelenkoers te laag is. Natuurlijk is een aankoop geen garantie op koerswinst bij het aandeel, maar het is wel een nuttige indicator.

Daarom brengen we elke week een overzicht van de opmerkelijkste aan- en verkopen door insiders.

Titan Cement

Ook deze week stond de “Paul And Alexandra Canellopoulos Foundation” aan de koopzijde bij Titan Cement. Daar staan ze eigenlijk al vanaf de coronacrash van het Titan Cement-aandeel waarbij het aandeel halveerde op een paar weken tijd.

Sindsdien koopt de stichting van de oprichtende familie van Titan Cement op regelmatige basis aandelen bij. Deze week kocht de stichting bijna 4.000 aandelen, goed voor een investering van 48.000 euro.

Deceuninck

Ook de grafiek met insidertransacties bij Deceuninck is er eentje waar meer aankopen dan verkopen op te vinden zijn.

Deze week kochten zowel Chief Technology & Operations Officers Dries Moors als CEO Bruno Humblet aandelen van de West-Vlaamse pvc-groep. Alles samen kochten ze 51.000 aandelen, waarbij Moors het overgrote deel van dat aantal voor zijn rekening nam.

Euronav

Meldingen van verkopen waren er deze week bij Euronav, waar de holding van operationeel directeur Alex Staring erg laattijdig enkele verkopen van begin september meldde.

De operationeel directeur verkocht voor ruim 450.000 euro aandelen van de Antwerpse scheepvaartgroep voor een gemiddelde koers van 16,77 euro per aandeel.

Insiders verkochten het voorbije jaar wel meer aandelen van Euronav, zo blijkt uit onze insidergrafiek voor het aandeel.

Deze grafieken over het afgelopen jaar zijn gratis beschikbaar voor alle Belgische, Nederlandse en Amerikaanse aandelen. PLUS-abonnees kunnen ook grafieken met een langere historiek bekijken voor alle aandelen.

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Mijn selecties