Analisten KBC passen favorietenlijst aan in aanloop naar derdekwartaalcijfers

Net als elke maand werken de analisten van KBC Securities hun lijst met favoriete aandelen bij. Deze keer gaat er één aandeel uit en komt er één nieuw aandeel in de favorietenlijst. Daarmee anticiperen de analisten op de derdekwartaalcijfers die beide bedrijven deze maand bekendmaken.

Bpost verdwijnt

Ondanks de goede resultaten van de Belgische postgroep, zijn de analisten van KBC Securities niet positief over de vooruitzichten voor bpost op korte termijn. Nadat concurrent PostNL zijn verwachtingen voor het pakketvolume in het vierde kwartaal neerwaarts bijstelde, is het goed mogelijk dat bpost hetzelfde moet doen. Door het dalende consumentenvertrouwen, vertraagt de groei van het aantal verstuurde pakketten.

Daarnaast kampt bpost met stijgende kosten door de automatische indexering van de lonen in België. Ook kampt het bedrijf met een toenemende onzekerheid aan de top van het bedrijf, nu de ceo is opgestapt na een interne audit.

Het advies voor het aandeel van bpost blijft wel op “kopen” omwille van de sterke balans, de goede resultaten van onderdeel Radial en de aantrekkelijke waardering van het aandeel. KBC Securities verkiest ook de aandelen van bpost boven die van PostNL.

Bpost publiceert volgende woensdag zijn derdekwartaalcijfers.

Nieuweling Bekaert

Nieuw in de lijst met favoriete aandelen is Bekaert. Volgens de analisten kan de erg interessante waardering van het aandeel niet langer genegeerd worden door beleggers. Door verschillende kostenbesparingen en optimaliseringen is het bedrijf erin geslaagd om de ebit-marge in drie jaar tijd te verdubbelen.

Doordat de koers van het Bekaert sinds begin dit jaar fors gedaald is, wordt het aandeel historisch goedkoop gewaardeerd. Zelfs als het op korte termijn economisch wat minder zou gaan, blijft het aandeel erg goedkoop, wat zich vertaalt in een opwaarts potentieel van 70 procent tot het koersdoel. Het koopadvies voor de Bekaert-aandelen blijft dan ook staan.

De volledige favorietenlijst

Bron: KBC Securities

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties