Insiders deze week: Elon Musk verkoopt aandelen Tesla

Afbeelding: Unsplash
Afbeelding: Unsplash

In de reguliere pers is er meestal maar weinig aandacht voor de transacties van insiders, maar dat wat deze week uitzonderlijk anders. De reden? Elon Musk verkocht een flink pakket aandelen van "zijn" Tesla.

Het is trouwens zeker niet de eerste keer dat Musk een flink pakket Tesla-aandelen van de hand doet. Ook begin november, in augustus en in april gingen voor miljarden dollar Tesla-aandelen de verkoop in.

Met die verkopen, wil Musk wellicht geld vrijmaken om in Twitter te pompen. Doordat Musk steeds meer de controverse opzoekt op Twitter, ontvluchten almaar meer adverteerders het sociale mediaplatform. Daardoor schrijft Twitter steeds rodere cijfers en moet Musk dat financieringsgat opvullen, schreven analisten eerder deze week. 

Door de recente verkoop, die ruim 3,5 miljard dollar opbracht, is het totale aantal insiderverkopen bij Tesla het voorbije jaar gestegen tot bijna 24 miljard dollar.

Besi

Nog een verkopende insider is Jong Kwon Park, verkoopverantwoordelijke voor Azië-Pacific bij Besi.

Park profiteerde van de koersstijging van het Besi-aandeel (+50 procent op 2 maanden) en verkocht 18.000 aandelen op Euronext Amsterdam.

Recticel

De insiders bij Recticel vinden het aandeel dan weer koopwaardig. Baltisse, de investeringmaatschappij van de familie Balcaen kocht ruim 100.000 aandelen van de Belgische isolatiegroep. Een investering van ruim anderhalf miljoen euro.

Ook begin november en eind september stond Baltisse aan de koopzijde bij Recticel. Toen investeerde Baltisse zo’n 6,5 miljoen euro.

Baltisse is niet de enige insider die brood ziet in de Recticel-aandelen, want dit jaar kochten ook insiders Johnny Thijs en Olivier Chapelle aandelen.

Deze grafieken over het afgelopen jaar zijn gratis beschikbaar voor alle Belgische, Nederlandse en Amerikaanse aandelen. PLUS-abonnees kunnen ook grafieken met een langere historiek bekijken voor alle aandelen.

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties