Nike verpulvert verwachtingen in tweede kwartaal

Afbeelding: Unsplash
Afbeelding: Unsplash

De Amerikaanse sportkledijproducent Nike publiceerde dinsdag nabeurs resultaten over het tweede kwartaal van zijn boekjaar. En die resultaten waren een stuk beter dan verwacht.

Zowel de omzet als de winst van het bedrijf kwamen fors boven de verwachtingen uit. De omzet kwam uit op 13,3 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op 12,6 miljard. De nettowinst per aandeel kwam uit op 0,85 dollar, terwijl er op slechts 0,65 dollar per aandeel gerekend werd.

Enig minpuntje in de sterke cijfers was de daling van de brutowinstmarge met 300 basispunten tot 42,9%. Die daling kwam niet onverwacht en was vooral te wijten aan de forsere promotieacties van het bedrijf, in een poging om de te hoge voorraden van het bedrijf te verlagen.

"Onze groei had een brede basis en werd aangedreven door ons groeiende digitale leiderschap en onze sterke merken. Deze resultaten geven ons vertrouwen om het jaar door te komen nu onze concurrentievoordelen ons momentum blijven aanwakkeren."
-John Donahoe, ceo NIKE

Beleggers en analisten reageren verheugd op de sterke prestatie van Nike. Voorbeurs noteert het aandeel woensdag ruim 12 procent hoger. Ook de aandelen van concurrenten als Adidas, Puma, Under Armour en Lululemon noteren woensdag mooi hoger.

Daarnaast verhoogden ook heel wat analisten na de cijfers hun omzet- en winstverwachtingen voor het lopende boekjaar en de komende jaren. Dat resulteert in een flink lijst van verhoogde koersdoelen:

Wil je graag toegang tot een up-to-date overzicht van de adviezen voor buitenlandse aandelen? Teken dan in op Trivano PLUS.

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties