Insiders deze week: CP Invest, Fastned en Appian

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

De voorbije week werden amper meldingen gepubliceerd van transacties van insiders op Euronext. Dat is niet verwonderlijk, want in de weken voor de publicatie van de resultaten is het vaak niet toegestaan om te handelen in de aandelen van het bedrijf om misbruik van voorkennis te voorkomen. Toch brengen we een overzicht van de opmerkelijkste transacties die de voorbije week gemeld werden.

CP Invest

Bij Care Property Invest meldden enkele bestuurders dat ze ingetekend hebben op de kapitaalverhoging van het bedrijf eind januari. Toch een mooie blijk van vertrouwen in de toekomst van de vastgoedgroep.

Fastned

De oprichter van het Nederlandse Fastned staan dan weer aan de verkoopkant. De verkopen maken deel uit van een verkoopplan dat begin januari van start ging en uitgevoerd wordt door ABN Amro.

Het doel van de oprichters is om hun portefeuilles te diversifiëren, aan belastingverplichtingen te voldoen en leningen af te lossen, zo staat te lezen in een persbericht van Fastned. Het verkoopplan omvat 1,14 miljoen Fastned-certificaten en loopt tot eind 2023.

Op basis van de huidige voortgang van het plan, zal de verkoopdruk in het aandeel van Fastned wellicht nog geruime tijd aanhouden.

Appian

Hefboomfonds Abdiel Capital LP blijft de voorbije weken aandelen van techbedrijf Appian kopen. Het fonds investeert al sinds 2017 in de Amerikaanse producent van bedrijfssoftware en bouwde zijn belang op regelmatige basis uit tot nu al meer dan 10 miljoen aandelen.

De aankopen van Abdiel Capital zorgen ervoor dat de aandelen van Appian voorkomen op de lijst met meest gekochte aandelen door insiders, een goed startpunt om interessante aandelen te ontdekken.

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties