“Ook 2023 wordt geen goed jaar voor aandelen” – Goldman Sachs

Afbeelding: Unsplash
Afbeelding: Unsplash

Beleggers die hopen dat 2023 een goed beursjaar wordt, bergen die dromen best weer op. Strategen van Goldman Sachs verwachten dat de toonaangevende Amerikaanse beursindex S&P 500 eind 2023 op 4.000 punten staat, amper een procent hoger dan de huidige koers.

Voor Europese aandelen zien ze volgend jaar een koerswinst van ongeveer 4 procent, terwijl Aziatische aandelen (met uitzondering van Japan) het jaar 11 procent hoger kunnen afsluiten.

De huidige waardering van de beurzen weerspiegelt nog steeds niet een waardering die we zouden kunnen verwachten bij een recessie, luidt het. Pas wanneer we lagere waarderingen van aandelen en een piek in rentevoeten zien, kunnen we de bodembel luiden en zullen de beurzen weer duurzaam kunnen stijgen.

Rally’s in de huidige berenmarkt zijn dus nog steeds goede opportuniteiten voor beleggers om hun blootstelling aan aandelen af te bouwen.

Goldman Sachs staat niet alleen

Goldman Sachs staat niet alleen met zijn negatieve visie, ook Morgan Stanley verwacht dat Amerikaanse beurzen eind 2023 op hetzelfde niveau zullen staan als vandaag.

Morgan Stanley rekent echter op een flinke daling van de beurzen in het eerste kwartaal (tot -25 procent), waarna een herstel zou optreden richting het einde van jaar.

Weinig opbeurend nieuws dus in de eerste vooruitblikken naar 2023.

Morgan Stanley verwacht forse daling beurzen in eerste kwartaal 2023

Lees meer over...

Effecten in dit artikel:

Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter informatief en dus niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling van bepaalde instrumenten.

Anderen lazen ook...

Mijn selecties